وزیر خارجۀ انگلیس:  در صورت خروج نیروهای بینالمللی (استعمارگران اشغالگر) افغانستان زیر و رو میشود - وزیر امور خارجه بریتانیا در این گفتگو کوشیده است تا شرایط افغانستان را در صورت عدم حضور نیروهای خارجی در این کشور تصویر کند و افکار عمومی را متوجه کند که حضور بریتانیا در افغانستان یک ضرورت و به نفع بریتانیا است. (بله؛ به نفع انگیس و آمریکا و دیگر دول ناتویی و برای سلطه گری بر افغانستان و غارت و چپاول آنست. همچنین این جملات اثبات می کنند که در افغانستان تنها دو  طرف وجود دارد: یک طرف آن نیروهای استعماری و اشغالگر ناتویی تشکیل می دهند، و طرف دیگر آن نیز عبارتست از مردم و مقاومت مردمی افغانستان، و امثال حامد کرزای بجز مزدوران دست نشانده معنای دیگری ندارند، و با خروج اشغالگران باید آنها نیز به همراه آنها فرار نمایند).


6:53 گرينويچ - شنبه 21 نوامبر 2009 - 30 آبان 1388 - بی بی سی

میلیبند: افغانستان در صورت خروج نیروهای بین‌المللی زیر و رو می‌شود

دیوید میلبند از رهبران سیاسی بریتانیا خواست متحدانه از حضور در بریتانیا حمایت کنند.

دیوید میلیبند وزیر امور خارجه بریتانیا که برای شرکت در مراسم تحلیف حامد کرزی به کابل سفر کرده بود، در پایان سفرش در مصاحبه با روزنامه گاردین گفته است که خروج نیروهای بین المللی از افغانستان یک هفته زمان می برد، اما در آن صورت شورشیان مقاومت نیروهای تازه آموزش دیده افغانستان را در هم خواهند شکست و اوضاع این کشور دو باره به وضع سابق باز خواهد گشت.

در این گفتگو مخاطب آقای میلبند بیشتر جامعه بریتانیا و رهبران احزاب مخالف است که اخیرا حضور نیروهای بریتانیایی در افغانستان را زیر سوال می برند.

وزیر امور خارجه بریتانیا در این گفتگو کوشیده است تا شرایط افغانستان را در صورت عدم حضور نیروهای خارجی در این کشور تصویر کند و افکار عمومی را متوجه کند که حضور بریتانیا در افغانستان یک ضرورت و به نفع بریتانیا است.

روزنامه گاردین نوشته است که آقای میلیبند در پایان یک روز خسته کننده که از مقر فرماندهی نیروهای بین المللی دیدار می کرد، گفت که افغان ها نمی خواهند کسی اینجا باشد، ولی از آنچه تاکنون انجام شده خوشحالند زیرا اگر ما اینجا نبودیم مملکت زیر و رو می شد.

روزنامه گاردین با اشاره به افزایش نگرانی در بریتانیا در قبال جنگ افغانستان، از قول آقای میلیبند نوشته است که افغانستان تا 6 ماه قبل در اولویت قرار نداشت، اما حالا توجه بیشتر به آن معطوف شده است.

او گفته است: "ما باید برای مردم (بریتانیا) روشن کنیم که حضور ما در افغانستان هزینه دارد، اما این هزینه خیلی کمتر از چیزی است که در صورت خروج باید بپردازیم".

دیوید میلیبند همچنین در این مصاحبه از سه حزب اصلی بریتانیا دعوت کرده است که متحدانه از جنگ در افغانستان حمایت کنند.

اخیرا دیوید کامرون، رهبر حزب محافظه کار، و نیک کلگ، رهبر حزب لیبرال دموکرات بریتانیا بارها جنگ در افغانستان و حضور نیروهای بریتانیا در این کشور را زیر سوال برده و آنرا به دستاویز اصلی شان در مبارزه علیه حزب حاکم (کارگر) بدل کرده اند.

آقای میلیبند در این مصاحبه خطاب به رهبران احزاب مخالف گفته است که آنها می توانند با جنگ مخالفت کنند، اما باید نشان دهند که عقب نشنی از جنگ افغانستان به زیان این کشور و همچنین به زیان بریتانیا نخواهد بود.

قبلا گوردون براون نخست وزیر بریتانیا گفته بود او حاضر نیست جان سربازانش را در کشوری به خطر اندازد که علیه فساد مبارزه نمی کند.

دیوید میلیبند در مصاحبه با گاردین با اشاره به این مسئله گفته که آقای کرزی درکابل از او خواسته است که از مردم بریتانیا به خاطر فداکاری سربازانشان در افغانستان سپاسگزاری کند.

آقای میلیبند گفته است: "مخصوصا آقای کرزی تاکید کرد که قتل پنج سرباز بریتانیایی را که به شکل اسفباری به دست پلیس افغان کشته شدند، به نخست وزیر تسلیت بگویم".

اخیرا پنج سرباز بریتانیایی در اثر شلیک یک سرباز افغان، در جنوب این کشور کشته شدند.

وزیر امور خارجه بریتانیا با اشاره به سخنان آقای کرزی در مراسم تحلیف که گفت "پنج سال دیگر نیاز است تا نیروهای افغان مسئولیت تامین امنیت را به عهده بگیرند"، گفته است که این به معنای پایان ماموریت غرب در افغانستان نیست.

1دیوید میلیبند تاکید کرده است که برای غرب، مسئله اصلی رفتن یا ماندن در افغانستان نیست، بلکه مسئله دنبال کردن هدفی است که سبب حضور غرب در آنجا شده است، هدفی که آقای میلیبند "تحول" را مناسب ترین کلمه برای آن می داند.