بِسْمِ اللَّه وَ لَهُ الْحُكْمُ وَ إِلَيْهِ الْمَصِيرُ

بزرگترین گناه محمد مُرسی (ره): وَ يَعْلَمُ مَا تَفْعَلُونَ

عرف و عادت جوامع اسلامی (و تقریبا همۀ بشریت) اینست که وقتی کسی می میرد او را می ستایند؛ کمااینکه در جشن تولدها شمع روشن می کنند و جشن و شادی می نمایند! و لکن چنین رویه ای غالبا با واقعیاتِ سپری شده بر انسانها تناسب و هماهنگی ندارد. و اما بهتر آنست که در چنین اوقاتی رویۀ واقع بینانه تری مبنی بر بحث و بررسی سرگذشت ها در پیش گرفته شود، تا حقایق روشن گردد و کسی ظالم یا مظلوم واقع نشود. بر خلاف رویۀ مدح و ستایش که خوب و بد مورد تحسین و تکریم واقع میشوند و گذشته ها مکتوم میمانند؛ و هر کسی هم خلاف این رویه حرکت نماید مورد سرزنش قرار می گیرد. و با توجه به اینکه رویۀ دوم توحیدی تر و به واقعیت نزدیکتر میباشد، در نتیجه موحدین آزادیخواه چنین رویه ای را اختیار نموده، و در اینجا نیز بدان ملتزم می مانیم.

برویم روی اصل موضوع: چند روز پیش محمد مُرسی (ره) رئیس جمهور منتخب مصر به صورت ناگهانی در مَحکمۀ کودتاچیان (بعد از سالها محرومیت از حقوق خویش و تحمل وضعیت طاقت فرسای زندانهای کودتا) جان سپرد، و خدایش او را ببخشاید. و لکن آنچه در اینجا مدنظر ماست ذکر مصائب و مأساتِ ناشی از کودتای استبدادی - استعماری نیست، بلکه انحرافات و خطاهایی است که منتهی به چنین وضعی گردید. بدین جهت میخواهیم روی این موضوع تصریح نماییم که: «بزرگترین گناه و خطای محمد مُرسی و جنبش اخوان المسلمین در مصر» همانا زد و بند و سازش با ظالمان مصر (و مشخصا تعیین عبد الفتاح سیسی بعنوان وزیر دفاع و محمد ابراهیم بعنوان وزیر داخلی) و بی توجهی به مردم و نیروهای مخالف نظام حسنی مبارک بود. لازم به ذکر است که این دو عنصر خبیث و کودتاچی جزو مقامات بالای عسکری در نظام حسنی مبارک بودند؛ و در حالی به این سمتهای حساس گمارده شدند که نیروهای مردمی و مخالف به حاشیه رانده شده و از طرف اخوان المسلمین و شخص محمد مرسی توجه چندانی به خواست و مطالبات آنها مبذول نمی گشت! و همان زمــان این مطلب: «انتقاد از قانون اساسی مصر: قانون توافقی راهگشاست» در واکنش به چنین اوضاعی منتشر گردید. و همانطور که می دانیم همین دو عنصر عسکریِ نظام مبارک بودند که علیه مُرسی دست بکار شدند و علیه نظام جدید و انتخابی کودتا نمودند و شخص رئیس جمهور (محمد مُرسی) و هزاران اخوانی را روانۀ سیاهچالهای کودتا نمودند. بدیهی است کودتاچیان بدون مقدمه کودتا نکردند، بلکه از طرفی چراغ سبز غربی و حمایت همه جانبۀ غربی همراه داشتند، و از طرف دیگر همۀ نیروهای حذف شده و به حاشیه رانده شده را علیه اخوانها با خود همراه کردند. و ناراضیان هم بنابر انتقام (و یا ماهیت خبیث) به کودتاچیان پیوستند و آنها نیز گمراهانه در کودتای غربی - سیسی مشارکت نمودند. و بدین شیوه چیزی از انقلاب مصر باقی نماند! و کودتای وزیران محمد مُرسی همه چیز را به صفر و حتی بدتر از آن برگرداندند.

بنابر این، از نظر موحدین آزادیخواه، بزرگترین گناه و خطای محمد مُرسی (ره) همانا میل و توجه به ظالمان و بی توجهی به مظلومان و شرکت کنندگان در انقلاب و نادیده گرفتن این قاعدۀ توحیدی بود: وَلَا تَرْكَنُوا إِلَى الَّذِينَ ظَلَمُوا فَتَمَسَّكُمُ النَّارُ وَمَا لَكُم مِّن دُونِ اللَّهِ مِنْ أَوْلِيَاءَ ثُمَّ لَا تُنصَرُونَ (هود - ۱۱۳): «به کسانی میل نکنید که ظالم و ستمکارند، و گرنه گرفتار عذاب جهنم می شوید، و آنگاه {بنابر چنین میل و ملاحظه ای} بعد از اللّه یار و همکاری نخواهید داشت و نهایتا جزو یاری شدگان نخواهید بود». و جالب اینکه این رویۀ غلط بحدی فاحش بود که حتی شخصی مثل یوسف قرضاوی (که همیشه در صف اخوانها و جزو آنها بود) حاضر نشد که به محمد مرسی رأی بدهد؛ و بجایش به عبد المُنعم ابو الفتوح رأی داد (کسی که جزو رهبران اخوان بود و بعد از انقلاب انشعاب نمود و آخرش هم در صف کودتاچیان قرار گرفت و حالا هم در زندان آنهاست). و طبعا خالق عالم و قواعد حاکم بر جهانِ بشری با کسی شوخی ندارند، و هر حرکتی خلاف این قواعد اجتناب ناپذیر عواقب تلخ و ناگواری بدنبال می آورد، و شکست و نابودی انقلاب مصر نیز حاصل این خلافکاری همه جانبه بود، بنحوی که برای همۀ اطراف فاجعه بار گردید؛ و خاصتا برای اخوانهای پیروز بسیار سنگین تمام شد و هزاران نفر از آنها قتل عام و زندانی و آواره گشتند و زیر تیغ کودتاچیان امتیاز گرفته واقع شدند.

لکن در پایان می گوییم: ربَّنا به لطف خودت محمد مُرسی و اِخوانها را در رابطه با این گناه و خطای بزرگ ببخش و مورد لطف و رحمت خود قرار بده، زیرا آنها در همین دنیا گرفتار گناه و خطای خویش گشتند؛ لکن تسلیم نشدند و مقاومت نمودند، و بسیاری از آنها در همین مسیر و در سیاهچالهای ظالمانی جان سپردند که به آنها فرصت دادند و حساسترین مقامها را به آنها دادند. وَ هُوَ الَّذِي يَقْبَلُ التَّوْبَةَ عَنْ عِبَادِهِ وَ يَعْفُو عَنِ السَّيِّئَاتِ وَ يَعْلَمُ مَا تَفْعَلُونَ (شوری - ۲۵): «و اللّه همان ذاتی است که توبه و بازگشت را از بندگانش می پذیرد و بدیها را می بخشاید، و او به عملکرد شما عالِم و آگاه می باشد».

سازمان موحدین آزادیخواه ایران

۱۸ شــوّال ۱۴۴۰ - ۳۱ خــرداد ۱۳۹۸