آمریکا بیش از صد میلیارد دلار! بابت سرمایه گذاری در ایران هزینه کرده است - نیویورک تایمز می گوید: بیش از دو سوم از این هزینه ها صرف شرکت هایی شده که با صنعت انرژی در ایران، که پایگاه قدرت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تلقی می شود، همکاری کرده اند. این در حالی است که قرار بوده سپاه پاسداران به خاطر مشارکتش در برنامه های هسته ای ایران از جمله اهداف اولیه تحریم های جدیدی باشد که دولت آمریکا به کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد پیشنهاد کرده است (یعنی شرکتهای آمریکایی بجای مجازات؛ پاداش داده شده اند! آری؛ این همان رئال پلیتیک است، سیاست بلا اخلاق است، سیاست غیر دینی است، و آنهایی که مخالف اصولگرایی و سیاستهای دینی و اخلاقی هستند، در این رابطه حق اعتراضی ندارند، چرا که خودشان نیز چنین می کنند! و نظام ولایت مطلقه نیز بهمین صورت عمل میکند؛ و اصلا طرف معاملۀ ماکیاولیگری آمریکا نظام ولایت مطلقه و سپاه پاسداران است. آیا غیر از اینست که احمدی نژاد متحد اصلی استعمار صهیونی است؟! این تنها سخن ما نیست؛ و همۀ اطراف در این مسئله متفق هستند که مواضع منافقانۀ احمدی نژاد در رابطه با استعمار صهیونی بزرگترین خدمتها به آن نظام غاصب کرده است، و طبعا آمریکا و صهاینه نیز پاداش آن کمکها را داده اند. تحویل عبد المالک ریگی به نظام ولایت مطلقه هم جزو این کمکها میباشد. ارهابی خواندن مجاهدین خلق و محاصرۀ اشرف نیز در این مسیر قرار دارد. همچنانکه هیاهوی حمله و هجوم به ایران نیز یک کمک صریح به نظام ولایت مطلقه است. نظام ولایت مطلقه هم در همکاری با اشغالگران آمریکایی کوتاهی نکرده و حتی در عراق و افغانستان حکومت مشترک! تشکیل داده اند. صبحی طفیلی هم - رهبر پیشین موسوم به حزب الله - در گفتگویی با شبکۀ عربی زبان الجزیره اعلام داشت که حزب ایشان به رهبری حسن نصر الله به نگهبان صهاینه در شمال فلسطین تبدیل شده است).

BBC Persian

به روز شده:  12:31 گرينويچ - 07 مارس 2010 - 16 اسفند 1388

'آمریکا میلیاردها دلار بابت سرمایه گذاری در ایران هزینه کرده است'

روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز گزارش داده است که در یک دهه گذشته دولت ها در آمریکا از شرکت هایی که با ایران مراوده کاری داشته اند بیش از صد میلیارد دلار پشتیبانی مالی کرده اند و این در حالی بوده که سیاست رسمی این کشور مخالف سرمایه گذاری در ایران بوده است.

در گزارش نیویورک تایمز آمده که دولت های آمریکا تحت ریاست جورج بوش و همچنین باراک اوباما، قراردادهای کاری و همچنین سایر مزایا را در اختیار شرکت های چند ملیتی آمریکایی و خارجی که در ایران منافع تجاری داشته اند، گذاشته اند.

مقام های دولتی در آمریکا - که در حال حاضر در پی اعمال تحریم های جدیدی علیه ایران هستند - تاکید دارند که آنها خیلی تلاش کرده اند که شرکت ها را از سرمایه گذاری در ایران منصرف کنند.

بنا به گزارش نیویورک تایمز از بیش از صد و هفت میلیارد دلاری که دولت های آقایان بوش و اوباما بابت مراوده کاری و تجاری شرکت های مختلف هزینه کرده اند، پانزده میلیارد دلار به شرکت هایی داده شده است که با سرپیچی از تحریم های آمریکا، در ایران سرمایه گذاری های بزرگ کرده و به ایران کمک کرده اند حوزه نفت و گاز خود را توسعه دهد. این روزنامه آمار و ارقام خود را از تحلیل مدارک و سوابق تجاری در آمریکا و همچنین گزارش های دولت های بوش و اوباما استنتاج کرده است.

نیویورک تایمز در گزارش جدید خود می گوید دولت باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا و همچنین دولت جورج بوش، پیش از او، پیام یک دست و منسجمی در باره همکاری شرکت ها با ایران مطرح نکرده اند.

این روزنامه افزوده است بیش از دو سوم از این هزینه ها صرف شرکت هایی شده است که با صنعت انرژی در ایران، که پایگاه قدرت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تلقی می شود، همکاری کرده اند.

نیویورک تایمز می گوید این در حالی است که قرار بوده سپاه پاسداران به خاطر مشارکتش در برنامه های هسته ای ایران از جمله اهداف اولیه تحریم های جدیدی باشد که دولت آمریکا به کشورهای عضو شو شورای امنیت سازمان ملل متحد پیشنهاد کرده است. سایر شرکت های چند ملیتی آمریکایی و خارجی مطرح شده در گزارش نیویورک تایمز در صنعت خودروسازی ایران سرمایه گذاری کرده اند.

پرداختی های دولت آمریکا به این شرکت ها شامل قراردادهایی به ارزش صد و دو میلیارد دلار است که از سال 2000 به بعد منعقد شده است؛ دولت های بوش و اوباما همچنین از طریق "بانک صادرات و واردات" نزدیک به چهار و نیم میلیارد دلار هم به صورت وام و ضمانت وام پرداخت کرده است.

بنا به گزارش نیویورک تایمز، پانصد میلیون دلار نیز به شکل کمک هزینه برای فعالیت هایی مانند تحقیقات پزشکی و همچنین تبدیل مشتقات محصولات کشاورزی به سوخت پرداخت شده است.

بعلاوه دولت آمریکا در سال های گذشته به شرکت های نفت و گاز که با ایران مراوده کاری داشته اند تجهیزات لازم برای استخراج را با قیمت های بسیار پایین اجاره داده است؛ این شرکت ها با استفاده از امکانات ارزان قیمتی که به دست آورده اند، توانسته اند فعالیت اکتشاف و استخراج سوخت نفت و گاز در آمریکا را در مساحتی بالغ بر چهارده میلیون هکتار در داخل و خارج از قلمروی خاکی آمریکا به اجرا درآورند.

از جمله شرکت های خارجی که در این گزارش قید شده اند، "صنایع دائلیم" کره جنوبی، شرکت نفتی بزرگ بریتانیایی-هلندی "رویال داچ" و شرکت دولتی "پتروبراز" برزیل، اعطا شده است.

http://www.bbc.co.uk/persian/lg/iran/2010/03/100307_l05_us_iran_investors.shtml